Procés de treball

Posted on

Quan ens van plantejar aquest projecte, nosaltres ja teníem en ment parlar sobre l’educació a Espanya. La majoria de les components del grup teníem una relació directa o indirecta amb el món de l’educació i vam creure que seria molt interessant fer un reportatge sobre com estan afectant les reformes/retallades del govern al sistema educatiu. També vam decidir investigar un mica sobre un dels millor sistemes educatius del món, el sistema de Finlàndia, per poder fer una comparativa i mirar de trobar quines eren les grans diferències.

Un cop triat el tema que fariem, el primer que hem fet per documentar-nos ha sigut informar-nos sobre totes les retallades que s’estan duent a terme i la nova llei d’ensenyament LOMCE. Per altra banda, hem trobat molt important coneixer diferents punts de vista sobre el sistema d’ensenyament i les retallades que s’estan fent. Per això, hem parlat amb diverses professores d’escoles de primària com també, amb mares que estan dins l’associació de mares i pares AMPA. També hem volgut veure que opina la gent i per aixo vam fer una enquesta, per veure que opinen de les reformes que estan fent i de l’ensenyament a Espanya en general.

Com que el sistema d’ensenyament utilitzat actualment a Espanya no està donant bons resultats, hem trobat idoni conèixer el sistema que s’utilitza a Finlàndia, país amb els millors resultats en els informes PISA.  Per poder-nos informar hem fet una entrevista a un pare de família que viu en aquest país, el qual ens va donar molta informació sobre el seu mètode. Cal afegir, que després d’obtenir aquesta informació amb dades rellevants d’estudis, hem comparat els dos sistemes d’ensenyament. D’aquesta manera, hem pogut destacar els quatre factors principals que els diferencien.

Amb la recopilació de tota aquesta informació hem creat la nostra noticia.

 

Carlota Farré i María Juste

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s